TABBE: Rune Jarstein er nok ikke fornøyd med egen innsats etter kveldens kamp mot RB Leipzig. Foto: AP Photo/Michael Sohn Vis mer

Kjempetabbe

Rune Almenning Jarstein sover nok ikke godt i natt.

by

Den norske landslagskeeperen var alt annet enn patent da RB Leipzig tok ledelsen mot Hertha Berlin i onsdagens kamp.

Gjestene fra Berlin hadde fått en drømmestart på kampen med ledelse før det var spilt ti minutter, men hjemmelaget reduserte før pause.

Leipzig tok over styringen i andreomgang, men ble redusert til ti mann etter at Marcel Halstenberg fikk sitt andre gule kort for kvelden. Bare fem minutter senere fikk de røde og hvite derimot en hjelpende hånd fra Norge.

Jarstein som hadde stått en solid kamp fikk det som virket som et enkelt skudd på seg fra den tsjekkiske spissen Patrik Schick. Nordmannen reddet skuddet, men klarte på nesten mirakuløst hvis å slå ballen i mål fra fire meter.

- Det der er en god gammeldags ordentlig keepertabbe som YouTube gleder seg over. Nå har de en til der inne, dessverre for Rune, sa Jan Åge Fjørtoft i Viasats studio etter kampen.

Jarstein har hatt nok en god sesong for Berlin-klubben og står med sju rene bur så langt denne sesongen. 35-åringen var på benken i de to siste rundene før coronaviruset satte Bundesliga på vent og det ble spekulert i at nordmannens tid som førstekeeper var over.

Men etter at Bruno Labbadia tok over som hovedtrener midt i coronapausen har den norske landslagskeeperen vært tilbake mellom stengene. Labbadia har fått sving på sakene i Berlin med to strake seire etter at tyskerne startet opp serien igjen 16. mai.

Med snaue ti minutter igjen av kampen fikk Hertha Berlin straffe etter at tidligere Everton-spiller Ademola Lookman meide ned gjestenes Matheus Cunha.

Herthas nysignering Krzysztof Piatek var sikker fra krittmerket og reddet ett poeng for gjestene og sikkert en god del av Rune Almenning Jarsteins selvfølelse.

Uavgjort i kveldens kamp styrker bare mistanken om at hjemmefordelen er betydelig mindre uten tilskuere. Etter at 23 kamper er spilt i Bundesliga viser statistikken at bare tre av kampene har endt med hjemmeseier, åtte med uavgjort og hele 12 kamper har endt med borteseier.

Det er for tidlig å konkludere med noe, men statistikken er iallfall spesiell. De tre hjemmeseirene har også vært store: Bayern München slo Eintracht Frankfurt 5-2 og Borussia Dortmund slo Schalke 04 4-0.

Den siste hjemmeseieren var nabooppgjøret mellom Hertha Berlin og Union Berlin (4-0). I forrige runde fikk blant annet formlaget Bayer Leverkusen stryk hjemme mot Wolfsburg (1-4). Et overraskende resultat for mange.

Lyst til å diskutere? Besøk Dagbladet debatt!