AIK föll borta mot Giffarna – Pichkah avgjorde med kanonträff

by

AIK spelade under fredagen sin tredje match för säsongen.
Den slutade med en 1-0-förlust borta mot Gif Sundsvall – efter att Paya Pichkah avgjort mötet med en smällkaramell.

Under fredagen spelade AIK sin tredje match för säsongen. För motståndet stod Gif Sundsvall som förra säsongen degraderades till superettan. I förra matchen slutade det med 1-1 mot Västerås för AIK, matchen dessförinnan besegrade Solna-klubben IF Karlstad med 2-1.

I den första halvleken skapade AIK målchanser genom Henok Goitom, vars nick gick över ribban, samt genom Enoch Kofi Adu, vars distansskott räddades av Giffarnas provspelande målvakt Elias Hadaya. Men i stället för 1-0 till gästerna var det hemmalaget som skulle ta ledningen.

Efter en utspark från AIK:s målvakt, som landade omkring mittcirkeln, landade bollen på Gif Sundsvall-fötter innan den hittade Paya Pichkah. Pichkah? Han fick på en kanonträff strax utanför straffområdet som letade sig in i krysset. Otagbart.

Solna-klubben gjorde fyra byten i paus och roterade därefter kraftigt i den andra halvleken. Strax innan full tid fick AIK ett kanonläge att kvittera från elva meter efter att Robin Sundgren dragits ner i straffområdet. Fram klev Sebastian Larsson och skulle pricka in kvitteringen. Men fram klev också Elias Hadaya som stod för en fin räddning och tippade ut bollen.

Direkt efter straffen blåste domaren av matchen, då Giffarnas målvakt landade olyckligt på högerarmen i samband med räddningen.

Slutresultat: 1-0 till Gif Sundsvall.

AIK:s startelva: Janosevic – Granli, Karlsson, Mets, Adu, Michel, Lundström, Ylätupa, Asani, Otieno, Goitom

Byten AIK:

Ut: Granli, Adu, Lundström, Otieno, Karlsson, Ylätupa, Goitom, Mets, Michel, Asani

In: Dimitriadis, Hussein, Blomberg, Rashidi, Tihi, Sainte, Kalokoh, Sundgren, Lindkvist, Larsson