Anton Hellberg. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Malmö tog hem toppmötet

by

HK Malmö hade en magnifik målvakt och ett kapabelt försvar. Anton Hellberg räddade skotten från IFK Kristianstad, som dessutom saknade bett i attackerna och fick leva med 25–21 på tavlan.

Hellberg skötte positionsjobbet utmärkt bakom den stabila försvarsmuren och snodde det mesta av den energi ett rätt blekt bortalag hade med sig till Baltiska Hallen.

Med 56 i räddningsprocent längst bak i banan var mycket vunnet för Malmö. Dessutom hade vinnarlaget de två bästa offensiva aktörerna.

Viktor Östlund gjorde lite som han ville, full kraft i genombrotten och förbi till fem mål. Många av dem i första halvlek när hemmalaget kopplade greppet.

Magnus Persson lät sitt starka skytte tala framförallt efter paus där fem av hans totalt sju fullträffar nådde nät.

Kristianstad hade femmålsskytten Olafur Gudmundsson i topp och Richard Kappelin gjorde vad han kunde mellan stolparna. Till slut var de orangea fortfarande en bra bit från toppklass.

Detsamma går inte att säga om Malmö med samma poäng och plusmål som ettan Alingsås HK i tabellen.

Färre gjorda mål håller Skånes bästa lag kvar som tvåa när tio omgångar återstår.

HK Malmö–IFK Kristianstad 25–21 (14–11)